Budapest Noir

Un film care merită văzut. Din 13 iulie, în cinematografe.

Dacă asemeni mie, nu știți prea multe despre despre ceea ce se întâmplă în prezent în cinmeatografia vecinilor din Vest, veți afla în Budapest Noir o surpriză mai mult decât plăcută. Un film atât de bine articulat, filmat și jucat, cu un melanj perfect de suspans, umor și detalii istorice, încât, credeți-mă, la finalul filmului vă veți dori să-l revedeți.

Budapesta, 1936. Zsigmond Gordon, reporterul specializat pe omoruri primeşte un pont care îl conduce la locul unei crime, iar investigaţia îl va arunca pe acesta într-o lume a pornografilor, a bordelurilor şi a celulelor comuniste cu tentacule până la cele mai înalte eşaloane ale puterii. Sapă tot mai adânc, neştiind în cine să se încreadă şi ce motive ulterioare stau în calea sa şi a adevărului.

Un film bazat pe cartea de succes a lui Vilmos Kondor, “Budapest Noir” și regozat impecabil de către Éva Gárdos.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu