Bicicletele gandirii

“Cred că unul dintre lucrurile care ne separă cu adevărat de primatele superioare este faptul că suntem făuritori de unelte.

Am citit un studiu care a măsurat eficiența locomotorie pentru diferite specii de pe planetă. Condorul folosește cea mai puțină energie pentru a se deplasa un kilometru. Iar oamenii s-au clasat, cu o performanță destul de puțin impresionantă, în ultima treime a listei. Este un rezultat cu care “coroana creației” nu se prea poate mândri. Pentru că nu arată prea bine.

Dar apoi, cineva de la Scientific American a avut ispirația de a testa eficienţa locomotorie a unui bărbat pe o bicicletă. Şi un bărbat pe o bicicletă – o ființă umană pe o bicicletă – a spulberat performanța condorului, clasându-se de departe pe primul loc în topuri.

Și aceasta este ceea ce înseamnă un computer pentru mine. Pentru mine un computer este cea mai remarcabilă unealtă pe care l-am făurit vreodată. Și este echivalentul a unei biciclete pentru minţile noastre.” (Steve Jobs, 1990 – fragment dintr-un interviu acordat MLFilms pentru un film de promovare al Librăriei Congresului)

(foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu