Cel mai mare amant român al tuturor timpurilor

“Viata noastră este atât de scurtă, atât de monotonă, atât de plină de supărări și de năcazuri, încât, când ni se înfățoșază un minut de fericire, ar fi o nebunie pentru noi dacă l-am lăsa să treacă, fără să ne bucurăm de dânsul.”

Cuvintele aparțin legendarului om politic român Mihail Kogălniceanu. O personalitate incontestabilă. despre care cu toții învățăm din manualele de istorie. Mai puțin cunoscut este însă faptul că Mihail Kogălniceanu a fost, după cum susțin unele surse, cel mai mare amant român al tuturor timpurilor: descoperit în Arhivele Naționale din Iași, jurnalul său intim consemnează mai mult de 700 de femei – “frecventate asiduu și comentate cu ochi avizat” – cu care fost primul ministru al domnitorului Alexandru Ioan Cuza a întreținut raporturi sexuale.

“Damele asemene – negreșit cele frumușele – de la cincisprezece și până la patruzeci de ani sunt din născare iașence, adică vrednice de iubit”, scria, de pildă, Kogălniceanu în Fiziologia provincialului în Iași.

Potrivit istoricului Dan Falcan, “Mihail Kogălniceanu nu rata nimic! Nici servitoare, nici doamne din lumea bună. Bântuia chiar şi cartierele rău famate, împreună cu domnitorul Al. I Cuza în căutare de femei”.

Și, dacă tot am deschis subiectul: după Unirea Principatelor din 1859 avea să apară prima lege care reglementa statutul “femeii publice”. O lege care la articolul “întâiul” împărțea “femeile publice” în trei categorii:

“a. Femeile care întrebuințează această profesie pe față și fără pericol;
b. Femeile care întrebuințează aceasta profesie în taină, cu oarecare îngrijire, și cu pericol;
c. Femeile care întrebuințează aceasta profesie prin mijlocirea altor femei făcătoare de bine (pezevenghi)”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. alexandra

    Ei da, acum hai sa si credem analele din Iasi. 700 de femei si nicio boala venerica, o fi avut omul prezervative ca prea a trait fericit pana la adanci batraneti. Eminescu ar fi fost de-a dreptul invidios.

  2. lucian

    Mai clar zis, in zilele noastre, un curvar

  3. Letitia

    Fiecare om are scaderi! Asta nu inseamna ca valoarea nu mai este autentica… Daca toti afemeiatii ar avea valorile lui M.Kogalniceanu tot ar fi ceva… 🙂

Adaugă comentariu