Aristocratii au dat start sezonului de stand-up comedy

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Am fost la spectacol la Aristocrații. Și ne-a plăcut. Motiv pentru care, spunându-vă ce am văzut acolo, vă invităm și pe voi la “stagiunea cea mai plină de râsete și de spectatori”.

Traian, Radu, Cristi, Andee și Sorin – într-un cuvânt, Aristocrații – au pus punct vacanței și, weekend-ul trecu,t au deschis stagiunea de stand-up comedy, în club Prometheus. Au intrat pe rând în scenă în fața unui public mai relaxat decât se așteptau.

Spectacolul de stand-up comedy a durat două ore, timp în care audiența, chiar dacă s-a distrat și a râs, nu a oferit foarte multe aplauze. Pe alocuri, artiștii au sugerat celor prezenți că atunci când le place câte o glumă se poate și aplauda. Pe lângă faptul că publicul de la ora 23:00 este mai dezghețat, nu mai reprezintă o noutate că majoritatea au și mașină spre deosebire de cei veniți de la ora 20:00.

Radu ne-a declarat că se simte mulțumit de sine. Până în prezent a fost posesorul a două mașini și o motocicletă, dintre care motocicleta a fost cel mai scump vehicul. Să fii posesorul unei mașini ieftine nu e, tocmai, așa de rău precum sună. Nu te panichezi dacă îți zgârii mașina sau ai vreun accident. Ești scutit să iei persoane la o tură „că doar nu am loc” sau din același considerent, și anume, strâmtorimea dinăuntru, poți să agăți mai repede o tipă.  Acum nu mai este cazul. Radu are o mașină străină.

Ca de obicei, Aristocrații s-au înfățișat publicului îmbrăcați lejer, “în blugi și cămașă”. Cristi purta chiar singura cămașă din garderoba sa, cămașă pe care o are încă din liceu (și, în condițiile în care o poartă o singură dată pe an, plănuiește să o păstreze până ce împlinește vreo 30 de ani). Cu o mină serioasă ne-a împărtășit un secret: a promis să își inscripționeze corpul după ce se culcă cu vreo fată. Încă nu este posesorul vreunui tatuaj.  Despre el am mai aflat că în liceu era la început de chelie, iar în prezent se află la sfârșit de chelie.

Andee s-a prezentat în fața publicului cu un minus de vreo 20 de kg. Cum a slăbit? A mers la sală. Nefiind un împătimit al „fiarelor” a avut de furcă la început.  De exemplu a fost dat afară din vestiar – locul unde făcea el exercițiile. Altă pățanie este că toți „umflații” de la sală îi împărtășeau secretul lor de a trage de aparate de forță pentru a lucra eficient grupele musculare. O altă amintire legată de sală este referitoare la sunetele din preajma clădirii atunci când se apropia. Icnetele, respirațiile adânci, intense și repetate, toate semănau pentru el cu o orgie.

În semn de protest împotriva muzicii folk și a temei predominate în textele cântecelor-muntele, Traian a interpretat un fragment din balada bolnavului de alzheimer, „unde-s pistoale, unde mi-e  calul, unde-i nevasta, unde mă duc”, o parodie după piesa „Unde-s haiducii?” de Valeriu Sterian.

Se știe că femeile pot îndeplini sarcinile care necesită capacitatea de a fi multitasking mai bine decât bărbații. Sorin ne-a povestit despre obiceiurile femeilor în timp ce conduc. De la cum damele folosesc oglinzile mașinilor pentru a se ruja sau să se alinte, la orientarea slabă în spațiu  comparativ cu partenerii lor. Chiar și cu GPS-ul deschis pentru o nimfa este posibil să rateze un viraj, fiind veșnic preocupată de reflecția frumuseții sale. Cel mai greu lucru la femei este își aleagă o ținută pentru a ieși. Uneori acest lucru îl implică direct și pe el, pentru că pe ultima sută de metri are de alergat la magazin să facă cumpărături de ciorapi și alte mărunțișuri.

Cât a durat spectacolul, băieții au spus multe glume, în mare parte despre femei și sex, mai inocente sau nu.

Dacă vreți să-i vedeți și să-i auziți pe băieții de la Aristocrații, îi găsiți sâmbătă seară (de la ora 20:00 sau ora 23:00), în club Prometheus, însă trebuie să lăsați la intrare în club „flatulențele intelectule” pentru că le plac oamenii simpli.

Cristina Toderas

Cristina Toderas Twitter | Facebook | De același autor

Este în căutarea unui lucru fără formă. Pentru că nu știe cum arată acel ceva, face pași mici către el. Până să-i dea o definiție, se bucură DE și ÎMPREUNĂ oamenii din drum.

Recomandări

Adaugă comentariu