„Dance Me” – o plimbare cu Leonard Cohen

„Dance Me este o scrisoare de dragoste către Leonard Cohen și către lume, o conexiune de la inimă la inimă cu publicul. Vă invităm la o plimbare cu marele poet și compozitor, pe ninsoare, ploaie, soare sau primăvara care vine cu speranța”, a declarat astăzi Alexandra Damiani, Director Artistic al Ballets Jazz Montréal (BJM), la conferința de presă organizată pentru a anunța cea de-a XXIV-a ediție a Întâlnirilor JTI. În acest an, compania canadiană Ballets Jazz Montréal va prezenta spectacolul Dance Me, pe muzica lui Leonard Cohen.

Ballets Jazz Montréal detine drepturi de difuzare a spectacolului pe cinci ani, perioadă care se apropie de final. Ca urmare, Dance Me va mai putea fi văzut doar pe 16 noiembrie, dată pentru care spectacolul e sold out și pe 17 noiembrie, pentru care mai există doar câteva bilete pe eventim.ro.

„Ballets Jazz Montréal aniversează 50 de ani, iar JTI împlinește 30 de ani. Suntem parte din ceea ce s-a întâmplat bun după 1990. Inclusiv în privința valorilor, pentru că asociem JTI cu libertatea, cu binele și cu frumosul. Împreună cu dl. Valerian Mareș și cu Silvia Ghiață, partenerii noștri de cursă lungă, dorim să organizăm în continuare acest eveniment și vă invităm de pe acum la cea de-a XXV-a ediție aniversară a Întâlnirilor JTI, la București și Sibiu, în cadrul FITS 2024”, a precizat Gilda Lazăr, Director JTI.

Compania canadiană se adresează unui public larg, reușind să îmbine arta și divertismentul și susținând turnee pe scene de prestigiu din întreaga lume. Potrivit directorului artistic BJM, dansatorii companiei canadiene impresionează de fiecare dată prin tehnică, senzualitate, frumusețe, dinamică, generozitate. Pentru Dance Me au lucrat trei coregrafi de renume, care deși au avut viziuni diferite, au creat un spectacol unitar. „Andonis Foniadakis s-a concentrat pe dinamism, punând în contrast dansul cu muzica, Ihsan Rustem a adus povestea în prim plan, încercând să afle de ce și când a compus Leonard Cohen, iar Annabelle Lopez Ochoa a surprins emoția. Eric Jean a venit cu o tușă de simplitate, care aduce magie spectacolului. De fiecare dată când prezentăm Dance Me, simțim că Leonard Cohen este alături de noi, trecând prin scenă cu silueta, pălăria și impermeabilul său inconfundabil”, a adăugat Alexandra Damiani.

Fiți alături de Întâlnirile JTI și Ballets Jazz Montréal! Doar în această seară și mâine, pe scena Teatrului Național București.

Inaugurate în anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI au fost dedicate îndeosebi dansului, găzduind coregrafi și trupe celebre, printre care Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Quartet Gala-Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy, în 2017 Noism, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, în 2018 compania de dans Martha Graham, iar în 2019 compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona. Întâlnirile JTI din 2020 și 2021 au fost amânate din cauza pandemiei desfășurându-se cu un decalaj de un an. Ediția din 2020, care a avut loc în 2021 i-a avut ca invitați pe Wynton Marsalis, cel mai mare trompetist contemporan și Jazz at Lincoln Center Orchestra. În 2022, compania de dans Jean-Claude Gallotta a prezentat My Ladies Rock la București și Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar Aterballetto, cea mai mare companie italiană de dans a prezentat Don Juan.

Întâlnirile JTI cu Ballets Jazz de Montréal sunt organizate ca de obicei de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.
Producător general: Fundaţia Art Production.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France International, BlitzTV, AmosNews, WebCultura, Money.ro

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu