Floarea de cires

“Dacă renunți, totul este pierdut.”

Este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut în 2011. Un mic miracol pe care îl dedicăm tuturor prietenilor WebCultura: un cireș care a supraviețuit tsunami-ului din Japonia a înflorit la doar o lună de la dezastru. Un minunat scurtmetraj realizat de preamiata regizoare britanică Lucy Walker.

“Chiar şi atunci când floarea se scutură, noi continuăm să o iubim. Acesta este adevăratul suflet al unui japonez: florile care mor nu sunt un lucru trist.”

De ce această dedicație? Pentru că, pe WebCultura, încercăm să redescoperim frumusețea acolo unde ea există. Și poezia acolo unde ea există. Fără poleiri, fără metafore din plastic și fără zorzoane din cuvinte. Însă încredințați de faptul că poezia și frumusețea chiar există. În viața fiecăruia dintre noi. Iar a ne refuza dreptul la poezie echivalează cu a ne condamna, pe viață, la viețuire.

“Dacă renunți, atunci totul este pierdut…” O dedicație pentru toți prietenii WebCultura. Cu mulțumiri. Și cu foarte mult respect.

WebCultura

Recomandări

4 comentarii

  1. Elena

    Multumesc foarte mult pentru aceasta superba dedicatie.
    Aveam nevoie de un imbold, de ceva frumos sa imi incalzeasca inima si sa imi dea putina speranta. Viata intreaga este o poezie, iar cantecul ei este scris cu petale de flori in inimile noastre.

    Multumesc Webcultura!
    Va doresc sa aveti articole tot atat de frumoase si pline de unicitate ca si pana acum.
    Cu drag o cititoare a site-ului.

  2. La randu-ne …ne faceti sa ne luminam sufletele de curatul frumosului in fiecare zi! Sunteti onest minunati! Noi va multumim pentru ca existati si rezistati! 😉

  3. grm

    Florile de cires sunt intr-adevar un miracol atunci cand surad in pace razelor de soare, dar si atunci cand supravietuiesc ciresii si infloresc dupa ce-au trecut de momente grele. A privi si cu ochii sufletesti natura ce ne inconjoara, ni se releva frumusetile ei si intelesuri tulburatoare incat ii putem gasi sensuri noi.
    Este o dedicatie frumoasa si ne bucuram cred, toti cei ce vizitam webcultura.

  4. elena talpos

    Multumesc din suflet pentru aceasta dedicatie ,pentru respectul ce ni-l acordati , pentru faptul ca existati si ne mangaiati sufletele.Am sa pun pe pagina mea de fb. aceasta dedicatie.

Adaugă comentariu