Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Scolile distrug creativitatea!

Anotimpurile inocentei

Nu cred că, la 18 ani, dragostea este altfel decât la 25 de ani. Sau la 30 sau 40 de...

Continuare...


Powered by

Scolile distrug creativitatea!

Sorin Tudorde @
2 March 2011

Avem un sistem de educaţie modelat după interesele și imaginea epocii industriale. Organizat asemeni liniilor de producție. Încă ne educăm copii de loturi. De ce facem asta?

Cuvintele îi aparțin lui Sir Ken Robinson, expert de renume mondial pe probleme de educație și creativitate.

Gândirea divergentă nu este acelaşi lucru cu creativitatea. Eu definesc creativitatea ca procesul de a avea idei originale, care au valoare. Gândirea divergentă este abilitatea de a vedea o mulţime de răspunsuri posibile la o întrebare.

Priviți conferința TED susținută de Sir Sir Ken Robinson – Scolile distrug creativitatea (selectați subtitrarea în limba română). Apoi, arătați-l profesorilor voștri.

Sau, dacă bănuiți că ar putea fi mai puțin receptivi la o conferință TED, încercați cu varianta animată. Poate așa, unora le va fi mai ușor… 😉

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri