Scolile distrug creativitatea!

Avem un sistem de educaţie modelat după interesele și imaginea epocii industriale. Organizat asemeni liniilor de producție. Încă ne educăm copii de loturi. De ce facem asta?

Cuvintele îi aparțin lui Sir Ken Robinson, expert de renume mondial pe probleme de educație și creativitate.

Gândirea divergentă nu este acelaşi lucru cu creativitatea. Eu definesc creativitatea ca procesul de a avea idei originale, care au valoare. Gândirea divergentă este abilitatea de a vedea o mulţime de răspunsuri posibile la o întrebare.

Priviți conferința TED susținută de Sir Sir Ken Robinson – Scolile distrug creativitatea (selectați subtitrarea în limba română). Apoi, arătați-l profesorilor voștri.

Sau, dacă bănuiți că ar putea fi mai puțin receptivi la o conferință TED, încercați cu varianta animată. Poate așa, unora le va fi mai ușor… 😉

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. […] Scolile distrug creativitatea […]

  2. […] mai bine. O explică alţii mult mai bine argumentat ca mine iar acum câteva zile chiar am sharuit articolul Şcolile distrug creativitatea, găsit pe webcultura.ro. Nu ştiu dacă aţi apucat să ascultaţi discursul, dacă nu vă rog să […]

Adaugă comentariu