Pământul, 2013: Polul Nord a devenit un simplu lac

O imagine care, în urmă cu doar câțiva ani, ar fi părut de neconceput.

Oricât de greu v-ar veni să credeți, imaginea nu reprezintă vreo “fotografie de pe plajă”. Ci este chiar Polul Nord, așa cum arată el astăzi: din pricina schimbărilor climaterice, gheața de la Polul Nord s-a topit. Iar astăzi, tot ce avem, este un simplu lac.

Începând cu 13 iulie 2013, din pricina temperaturile neașteptat de ridicate – între 1 și 3 grade Celsius – calota de gheață a prins a se topi. Au trebuit doar câteva zile pentru ca “Lacul Polului Nord” să se formeze. O imagine dată publicității de către North Pole Environmental Observatory, organizație care se ocupă cu monitorizarea schimbărilor climaterice încă din anul 2000. Și, dacă sunteți curiosși, iată și un scurt time-lapse al formării acestui lac.

“Lacul de la Polul Nord” nu este nou: el se formează în fiecare an, încă din 2002. Încă un motiv să le mulțumim “eroilor civilizatori” care, iată, au reușit să inunde până și “casa lui Moș Crăciun”…

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu