Blestemul nemuririi

O tânără din Maryland, SUA, ar putea deține secretul nemuririi. Un secret la fel de mare ca un blestem…

Se numește Brooke Greenberg are 76 de centimetri înălțime, șapte kilograme, ochi căprui și râsul cristalin pe care orice copil îl are la vârsta de doi ani. Doar că Brooke este născută pe  18 ianuarie… 1994!.

Pur și simplu, de la vârsta de doi ani, Brooke Greenberg “a refuzat” să mai crească. Iar fizic și mental a rămas la aceasta vârstă. Ceea ce îi uimește însă pe medicii și cercetătorii din lumea întreagă este faptul că Brooke nu a îmbătrânit deloc. Și nu e vorba aici doar de aspectul fizic. Ci e vorba despre celulele corpului său.

Nimeni nu are nicio explicație, pentru că nimeni nu a mai întâlnit așa ceva. Nici măcar în teorie. Iar oamenii de știință s-au repezit în jurul ei precum vulturii: spun că vor să ofere umanității secretul nemuririi și că Brooke ar putea deține aceste secret, dar, cei mai mulți, se gândesc la propria celebritate. Și la avantajele unei nemuriri pe care, astăzi, doar celebritatea o poate aduce.

De partea cealaltă, parinții, obosiți să mai explice celorlalți câți ani are Brooke: “Dacă are opt ani, spun că are opt luni, dacă are 12 ani, spun că are 12 luni…”. Însă, până și ei, au prins gustul televiziunilor. În definitiv, suntem cu toții oameni…

Ar putea fi un subiect de film. Și ar putea fi o metaforă pentru întreaga noastră societate. Este însă un caz real. Și, probabil, blestemul de a rămâne veșnic la vârsta de doi ani, conține și o binecuvântare: în nemurirea ei, Brooke ar putea rămâne mereu fericită

(Surse: Der Spiegel și Wikipedia)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu