Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fluturi în stomacul artei

Cu măștile jos!

Din dorința de a fi pe placul celor din jur apelăm tot mai mult la intervenții în ceea ce privește...

Continuare...


Powered by

Fluturi în stomacul artei

Sorin Tudorde @
23 July 2013

Neobișnuitele creații ale unui fost polițist rus.

Ceea ce vedeți în imagine nu este o pictură. Ci un colaj realizat, în întregime, din aripi de fluturi. Aripi pe care, fostul polițist rus Vadim Zaritsky declară că le adună de la colecționarii de fluturi:

“Dacă aripile sunt imperfecte sau dacă le-a pălit culoarea, colecționarii renunță de obicei la ele. Este păcat că le aruncă, dar pentru ei nu mai au niciun folos. (…)Un fluture trăiește doar câteva săptămâni, în timp ce creațiile mele le dau oamenilor posibilitatea de a le admira ani de zile”.

Zaritsky spune că realizarea unei lucrări durează de la câteva săptămâni, la câteva luni. Și că în ultimii cinci ani a creat peste 100 de colaje realizate integral din aripi de fluturi.

Iată și alte câteva dintre lucrările sale. Și două citate.

“Să trăieşti doar nu este de ajuns, spuse Fluturele. Ai nevoie şi de lumina soarelui, de libertate şi de o floricică.” (Hans Christian Andersen)

“Fluturii numără clipe, nu ani, şi totuşi au timp destul.” (Rabindranath Tagore)

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.