Cenușă și zăpadă

Un scurtmetraj care ar trebui văzut de către toți iubitorii de artă.

Ashes and Snow suprinde extraordinarele momente ale contactului dintre oameni și animale așa cum acestea se văd prin lentilele aparatului de fotografiat ale unui artist. Regizorul și fotograful canadian Gregory Colbert a realizat acest film în decursul a mai mult de 30 de expediții în unele dintre cele mai izolate locuri de pe planetă. Un film care nu înfățișează lumea așa cum este, ci așa cum ar trebui să fie și care, într-o variantă extinsă a fost proiectat pentru prima dată în 2005, în cadrul Nomadic Museum, o expoziție intinerantă care continuă și astăzi și care de atunci a atras peste 10 milioane de vizitatori, fiind cea mai vizitată expoziție a unui artist în viață din întreaga istorie. Filmul este editat Pietro Scalia – dublul câștigător al Oscarului – și narat de Laurence Fishburne.

Și, dacă vă place ceea ce ați văzut și dacă vreți să vă faceți o idee mai clară asupra a ceea ce înseamnă Nomadic Museum, vă recomand cu căldură să vizitați pagina de internet a proiectului Ashes and Snow.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. g

    e lungmetraj.63 de minute.

    1. da, asa, cum scris in text, exista si un lungmetraj. Noi prezentam un scurtmetraj de 11 minute, un fragment ales de autor, dacă vrei.

Adaugă comentariu