Ca niște lunatici

Câteva gânduri din viitor.

“Salut. Oamenii ai erei Internetului timpuriu, sunt o voce din viitor. Și am câteva gânduri pentru voi. Voi încerca să fiu scurt pentru că știu că aveți diverse lucruri de făcut.

Ridicați-vă în picioare și dansați! Știu că stați pe un scaun, iar pulsul vă este scăzut și vă simțiți triști. În viitor, dansul este ca respiratul: face mai multe decât ar putea face vreodată o pastilă. Așa că ridicați-vă în picioare și dansați. Vă rog.”

“Există o plăcere simplă în viață – aceea de a mânca un castron cu cereale – care este apreciată doar ca idee. Dar și asta se va schimba. Opriți-vă din a mai lua atât de multe pastile. În viitor, pastilele sunt folosite pentru diverse lucruri. Lucruri pentru care acum nu prea s-au inventat cuvinte.

În curând, veți trăi într-un simulator în cea mai mare parte a timpului. Credeți-ma nu este atât de plăcut. Așa că, vă rog, profitați din plin de fiecare lucru care încă mai există în timpul vostru.

Încercați să fiți mai buni. Noi am realizat că suntem cu toții o singură ființă, un singur nor conectat asemeni picăturilor de ploaie. Fericirea este un concept care a fost greșit înțeles un timp îndelungat – în fine, până după secolul XXIII. Așa că nu vă simțiți rău, dacă sunteți supărați.

Fugiți pe o stradă, noaptea, dacă puteți. Și lăsați-vă să simțiți cum vântul vă atinge fața. Petreceți o zi într-un cămin de bătrâni: vârstnici au câteva povești bune de spus. Cântați. Ignorați-vă îndoiala de sine. De fapt, distrugeți-vă îndoiala de sine, pentru că aceasta vrea să vă distrugă pe voi.

Fiți voi înșivă. În viitor veți putea avea opțiunea de a fi multe lucruri diferite, dar, pentru moment, bucurați-vă de simplitatea de a fi o simplă ființă.

Creați-vă proprii zei. Pentru că în final, asta va trebui să fiți. Oamenii încearcă să vă spună lucruri sau vă vândă lucruri și să vă controleze sau să vă manipuleze… Doar închideți ochii și țipați: vă vor auzi. Enervați-vă, dar fără să vă ieșiți din sărite.

Timpul se scurge repede și va trebui să vă dați seama care este modul corect de a-l controla. Așa că încercați doar să vă bucurați de fiecare zi. Ah… și mâncați multe cereale. Beți apă. Citiți cărți tipărite. Și în timp ce stați pe scaun uitându-vă la monitor în timp ce încercați să vă dați seama ce înseamnă toate acestea, pur și simplu ridicați-vă. Și dansați ca niște lunatici. Și veți avea răspunsul.

Mulțumesc. Și la revedere.”

O animație de Sean Pecknold.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Andreea

    haha, foarte tare!

Adaugă comentariu