Costa-Foru 111

Casa Costa-Foru redeschide o nouă încăpere în acest weekend și vă așteaptă să descoperiți Bucureștii de-altădată cu tururi ghidate, concerte și teatru.

Unul dintre cele mai reprezentative spații pentru viața socio-culturală a Bucureștilor secolului al XX-lea este în continuare deschis publicului în acest weekend: Casa Costa-Foru redeschide o nouă încăpere – denumită simbolic “camera memoriei imaginate” – și vă provoacă să pătrundeți atmosfera orașului de-altădată, cu tururi ghidate, recital saxofon Cătălin Milea, concert Imagination Orchestra & Cătălin Milea și „Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Nagy.

Născută spontan pe parcursul seriei de evenimente “Costa-Foru 111”, ca o continuare organică a demersului Grupului de Inițiativă Casa Costa-Foru, camera se construiește ca o proiecție imaginată a memoriei colective. Exercițiu constant de (re)generare a istoriilor știute și neștiute, revitalizarea devine o compoziție vie ce înfățișează trecutul în prezent. Casa Costa-Foru se închide duminică, 9 octombrie 2016, însă se deschide către noi istorii: vă așteptăm să vă imaginați povestea!

PROGRAM

Sâmbătă și duminică, în afara evenimentelor programate, Casa Costa-Foru poate fi vizitată liber în intervalul orar 15:00 – 22:00.

Vineri, 07 octombrie, ora 20:00 – “The Sounds of Home” | Recital saxofon Cătălin Milea

Unul dintre cei mai creativi și apreciați muzicieni ai jazz-ului românesc, saxofonistul Catalin Milea, se alătură demersului de revitalizare a Casei Costa-Foru. Cucerit de calmul și de efervescența casei din Dealul Mitropoliei, cunoscutul interpret și compozitor vă propune să regăsiți aici povești, muzici și amintiri de-acasă, metamorfozate în colajul muzical inedit “The Sounds of Home”. Mai multe informații aici.

Sâmbătă, 08 octombrie

Ora 17:00 – Tur ghidat al Casei Costa-Foru. Intrare liberă
Ora 20:00 – Cabaretul Cuvintelor de Matei Vișniec. Regia: Alexandru Nagy

La ce bun să mai spui povești, dacă fiecare cuvânt este o poveste?
Un exercițiu teatral de personalizare a cuvintelor. O explorare a spațiilor neconvenționale ale casei ce a găzduit decenii la rândul metamorfoza cuvântului scris și vorbit, prin creația lui Constantin G. Costa-Foru, unul dintre cei mai prolifici avocați și jurnaliști români de la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea. Casa Costa-Foru și 8pt vă provoacă la o “călătorie subiectivă într-un dicționar interior, într-o lume în care cuvintele nu depind de om”. Mai multe informații aici.

Duminică, 9 octombrie 2016

Ora 17:00 – Tur ghidat al Casei Costa-Foru. Intrare liberă
Ora 20:00 – Cătălin Milea și Imagination Orchestra

Cum se transformă o casă de-odinioară într-un spațiu viu? Credem că muzica are capacitatea de a antrena povești trăite și realități imaginate, metamorfozându-le într-un personaj efervescent ce recreează oameni și spații, uniți prin instrument și sunet. În încheierea seriei de evenimente aniversare Costa-Foru 111, sunteți așteptați să descoperiți o orchestră de tineri muzicieni de excepţie, un ansamblu ce îşi urmează instinctul de a face muzică prin imaginaţie, improvizaţie, compoziţie sau învăţare colectivă, prin interacţiune ori prin studiul ritmurilor non-europeene (indiene şi africane). Mai multe informații aici.

Informații suplimentare și rezervări: casacostaforu@gmail.com

costa-foru

Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de Inițiativă Casa Costa-Foru. Seria de evenimente Costa-Foru 111 marchează aniversarea a 111 ani de la finalizarea construcției casei în forma sa actuală și 1 an de la prima deschidere publică a spațiului și integrarea acestuia în circuitul cultural al Capitalei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu