Cine mai are incredere in Internet?

98% dintre americani nu mai au încredere în informațiile din mediul online.

Potrivit unui studiu realizat de cunoscutul institut Harris Interactive, 98% dintre americani nu au încredere în informația găsită pe internet, iar 94% sunt de părere că “lucruri rele se pot întâmpla dacă acționezi pe baza informațiilor inexacte din mediul online”. Printre principalele motive pentru care americanii nu au încredere în informațiile online se află: numărul prea mare de reclame (59%), informații învechite (56%), informații care țin autopromovare (53%).

Dintre cei 94% care s-au arătat îngrijorați de “lucrurile rele” care s-ar putea întâmpla, cei mai mulți s-au declarat îngrijorați de pierderea timpului personal (67%). Alte temeri au inclus infectarea cu un virus de calculator (63%), pierderea unor sume de bani (51%), riscul de fraudă (51%) și a deteriorarea propriei credibilități (36%).

(via: Mashable)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu