Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Două fotografii frumoase ca literatura română

“Fiecare om se aseamănă cu durerea sa”

Gânduri despre oameni și viață. Cultura nu se moștenește, se cucerește. Cultura este suma tuturor formelor de artă, de iubire...

Continuare...


Powered by

Două fotografii frumoase ca literatura română

Sorin Tudorde @
8 March 2013

Și un cuvânt frumos ca România.

Emil Cioran, Eugen Ionescu și Mircea Eliade

Eugen Ionescu i-a întâlnit pe Emil Cioran și Mircea Eliade în perioada 1928 – 1933, pe când era student al Universității București. Cei trei au rămas prieteni întreaga viață. Fotografia îi prezintă în Place Furstenberg din Paris, în anul 1986. Este una dintre puținele fotografii care îi prezintă împreună și una dintre ultimele fotografii ale lui Mircea Eliade (care pe 22 aprilie 1986 a încetat din viață). Și o altă fotografie, prezentându-i din alt unghi pe cei trei mari români.

El – eu – the – romania

Da, eleutheromania este un cuvânt. Iar el se traduce prin obsesia pentru libertate. Sau, dacă doriți, mania pentru libertate.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri