Mesaj intr-o sticla

În 15 ani, Harold Hackett a aruncat în ocean 4.800 de sticle conținând mesaje. Și a primit înapoi 3.100 de răspunsuri.

Într-o epocă dominată de interacțiunea online, Harold Hackett recurge, de 15 ani, la cea mai veche formă a rețelelor sociale: mesaje în sticle pe care le aruncă în Oceanul Atlantic. Prima sticlă a aruncat-o în 1996, pe când se afla la pescuit, iar mesajul conținea doar numele, adresa și rugămintea de ai se răspunde. Și i s-a răspuns. Fapt care l-a determinat pe canadianul ajuns astăzi la vârsta de 58 de ani să continue.

Până acum a aruncat în ocean 4.871 de mesaje în sticle și a primit înapoi 3.100 de răspunsuri. Unele, firesc, după mulți ani. A primit, de pildă, răspunsuri din Irlanda și Norvegia, după 10 și respectiv 11 ani de la data la care a “expediat mesajul”. Dar i s-a răspuns!

Fiecare mesaj trimis conține rugămintea de a i se răspunde, pe hârtie colorată, astfel încăt să atragă atenția. “Nu îmi trec și numărul de telefon, pentru că, dacă mi s-ar telefona, nu mai mi s-ar scrie.”

Până acum, Hackett a primit răspunsuri din Canada, SUA, Insulele Bahamas, Islanda, Norvegia, Anglia, Irlanda, Scoția, Rusia, Olanda, Franța și chiar de pe continentul african.

“Fiecare răspuns are povestea sa. Și voi continua să arunc mesaje în ocean atât timp cât trăiesc.”

Așa că, data viitoare când poposiți pe malul mării, uități-vă cu atenție spre valuri: poate o sticlă își croiește drum către voi. Sau poate că valurile vă îndeamnă să aruncați voi una. Un mesaj real, în lumea reală.

Iar dacă vă place povestea lui Hackett, urmăriți interviul realizat de BBC cu acesta.

(Surse: Huffington Post, BBC)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu