MTR: ateliere cu artisti invitati

Din 1 octombrie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Ateliere cu Lidia Stareș. Cusut, croit şi ţesut, cunoaşterea firului textil; desenul şi culoarea în ţesături, ţesut la gherghef sau la război. Dacă te interesează şi vrei să afli mai multe despre fire textile sau cusături şi croieli vino în atelierul Lidiei Stareş şi vei afla ce poţi face cu aţele şi cum te poţi juca serios cu cârpele. Pentru copii de la 8 ani. Maxim 6 copii la un atelier. Înscrieri la telefon: 0722 798 284.

Atelier de pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu. Şi anul acesta aşteptăm copii la Atelierul de creativitate, unde îi vom învăţa să picteze pe sticlă. Sfinţi, animale, flori, vise, balauri, babe, moşi şi câte şi mai câte. Pentru copii de la 7 ani. Maxim 5 copii la un atelier. Înscrieri la telefon 0726 237 376.

Atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran. O invitaţie lansată copiilor şi adulţilor la cunoaşterea tehnicilor tradiţionale ale manufacturării, imprimării, tipăririi şi legării hârtiei. Copiii au descoperit că acuarelele se combină într-un fel anume pe hârtia asta groasă, ca o sugativă. Cele 4 întâlniri săptămânale urmează paşi întru „simpla” înţelegere a hârtiei: ce este şi cum se face hârtia manuală? Unde şi cum se intersectează hârtia cu alte inserţii? Ce alegi să aşterni şi să(-ţi) spui prin text şi imagine pe o hârtie făcută de tine? Cursurile se finalizează cu o carte-obiect legată manual şi ştanţată pe copertă. Pentru copii de la 10 ani. Maxim 15 copii la un atelier. Înscrieri la telefon 0728516800.

Programul atelierelor

Miercuri, de la 11. 00 la 12.30 – atelier de hârtie manuală
Miercuri, de la 13.00 la 15.00 – atelier de cusut, ţesut
Sâmbătă, de la 10.00 la 11.30 – atelier de pictură pe sticlă

Această serie nouă de ateliere cu artişti invitaţi începe sâmbătă, 1 octombrie, ora 10.00 cu pictură pe sticlă.

Taxa de intrare pentru copii este de 15 lei pentru fiecare participare la atelier şi se va plăti la casieria de la intrarea principală din Kiseleff.  Pentru finalizarea lucrărilor începute de copii este indicat un minim de 4 întâlniri pentru fiecare dintre ateliere.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu