Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Bach in culori

Revolta inculților

De la Mircea Cărtărescu citire. Pentru oamenii care încă mai au mintea deschisă. Circulă pe Facebook o scrisoare adresată d-lui...

Continuare...


Powered by

Bach in culori

Sorin Tudorde @
24 March 2012

O interpretare a lui Bach cu totul deosebita.

Despre sinestezici am mai vorbit pe WebCultura: “Sinestezia este o afecțiune neurologică ciudată, care determină ca o anumită stimulare senzorială să declanșeze o alta care, în mod normal, ar trebui să răspundă la cu totul alt gen de stimuli. Așa se face că oamenii sinestezici pot, de pildă, «să audă culori», «să vadă sunete» și «să simtă mirosuri»”. Astăzi va invit să-l ascultați pe pianistul Evan Shinners, interpretându-l pe Bach. Și aceasta nu doar pentru că Shinners este unul dintre cei mai buni interpreți actuali ai lui Bach, ci și pentru faptul că este sinestezic: în cazul lui, muzica declanșează stimulii vizuali, astfel încât o anumită culoare este asociată unor anumite note. Iată cum vede Shinners muzica pe care o interpretează.

Și, dacă v-am făcut curioși, puteți viziona documentarul despre sinestezici prezentat aici. Și, nu în ultimul rând, vă invit să aflați și câte ceva despre uluitorul domn Bach.

(via BoingBoing)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri