Cum sa scrii un e-mail

Câteva sfaturi utile în epoca rețelelor sociale.

E-mail??? Bun: o precizare pentru aceia care sunt ceva mai tineri – cândva, înainte ca oamenii să deprindă scrisul cu un singur deget pentru a trimite SMS-uri* și să realizeze că orice conversație amabilă începe cu “sal u c fc?” – se folosea ceva numit e-mail. Zău, nu e o glumă: până și Mark Zuckerberg a folosit așa ceva (ptiu, deșteptule, exact: ăla cu Facebook-ul!). Acum, nu vă voi oripila spunându-vă și că, mai înainte de aceasta, oamenii scriau scrisori de mână! Ci vă voi invita să vedeți un scurt film. Pentru că – pisica 13, nu alta! – ar putea fi vreodată folositor.

* Și atunci cum trimiteau SMS-uri? Ei bine, nu trimiteau… Și atunci la ce-și foloseau telefoanele mobile? Știu, sună groaznic: la vorbit!

O animație realizată de Domics.

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu