Cum sa scrii un e-mail

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Câteva sfaturi utile în epoca rețelelor sociale.

E-mail??? Bun: o precizare pentru aceia care sunt ceva mai tineri – cândva, înainte ca oamenii să deprindă scrisul cu un singur deget pentru a trimite SMS-uri* și să realizeze că orice conversație amabilă începe cu “sal u c fc?” – se folosea ceva numit e-mail. Zău, nu e o glumă: până și Mark Zuckerberg a folosit așa ceva (ptiu, deșteptule, exact: ăla cu Facebook-ul!). Acum, nu vă voi oripila spunându-vă și că, mai înainte de aceasta, oamenii scriau scrisori de mână! Ci vă voi invita să vedeți un scurt film. Pentru că – pisica 13, nu alta! – ar putea fi vreodată folositor.

* Și atunci cum trimiteau SMS-uri? Ei bine, nu trimiteau… Și atunci la ce-și foloseau telefoanele mobile? Știu, sună groaznic: la vorbit!

O animație realizată de Domics.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu