Zidul libertății

Chiar dacă nu întotdeauna vei putea dărâma zidurile ce îți îngrădesc libertatea, îți ești dator să încerci să le dărâmi.

Cu 27.000 de lovituri de pumn în zid. Astfel a fost realizat portretul lui Nelson Mandela de către artistul chinez Phil Akashi. Fiecare lovitură a fost aplicată cu o mănușă de box de care a fost atașată matrița caracterelor chinezești “自由” – care înseamnă “libertate”. La rândul ei, matrița a fost pigmentată cu cinabru, de vreme ce culoare roșie semnifică în cultura chineză viața și eternitatea.

“Acest portret simbolizează atât cei 27 de ani de încarcerare ai lui Nelson Mandela, cât și viața pe care, cu curaj, și-a dedicat-o libertății celorlalți. Nelson Mandela este un extraordinar artist al păcii.”

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu