Vocea îngerilor cântă mâine la București

Vă invităm mâine, sâmbătă, 15 noiembrie, la concertul pe care Seda Bağcan, artista despre care se spune că a împrumutat vocea îngerilor, îl va susține la București. Spectacolul va avea loc, de la ora 19.00, la Auditorium Pallady Hall. Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare pe bilet.ro.

Invitat special în acest concert, confirmat cu doar puțină vreme în urmă, este faimosul artist turc Bilgin Canaz, autor al mai multor proiecte hibride, printre care și un insolit sufi-flamenco. Bilgin canaz a cântat cândva în fața Reginei Angliei și este colaborator al legendarului Bobby McFerrin.

Seda Bağcan, artista din Turcia despre care se spune că “a împrumutat vocea îngerilor”, a ajuns ieri în România, pentru concertul pe care îl va susține pe 15 noiembrie, de la ora 19.30, la Auditorium Pallady Hall din București. Cei care au ascultat-o sunt de acord că vocea ei este ruptă din rai, evaluare care nu este o metaforă, ci un fel de a spune că aceste sunete pot schimba gândurile, obiceiurile și viața celui care le ascultă.

Este muzica îngerilor – spun cei care i-au cercetat tehnica, dar și cei care au avut privilegiul să o asculte în spectacole-eveniment organizate până acum în întreaga lume. Seda Bağcan cântă pe frecvența fericirii. Muzica ei a fost testată de faimosul cercetător Masaru Emoto, specializat în studii asupra apei și cotat de New York Times pe lista celor mai vânduți autori ai lumii. Expusă la muzica ei, molecula de apă se transformă, adunând modele pozitive exact ca în experimentele cu binecuvântări prezentate, de-a lungul timpului, în diverse sesiuni științifice din lume.

“Atunci când cânt, închid ochii și mă duc într-un spațiu anume, un spațiu în care îngerii sunt alături de mine și în care este liniște și pace, un loc în care simți fericire și lumină, simți că orice este posibil. Iar eu devin un simplu canal, prin care acest spațiu special devine accesibil celorlalți” (Seda Bağcan)

Seda Bağcan este colaboratoare a mai multor staruri mondiale New Age, printre care faimoasa artistă americană de origine indiană Snatam Kaur, un artist cu un uriaș prestigiu în mediile inițiate, dar recunoscut și de Billboard, unde una dintre piesele ei a urcat pe locul al nouălea în topul New Age. Mai nou, Seda Bağcan este colaboratoare a legendarului pianist și compozitor japonez Kitaro, laureat al prestigiosul Golden Globe din colaborarea cu Oliver Stone pentru “Heaven & Earth”, un film cu Tommy Lee Jones, lansat în 1993. Artistul japonez are nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, dar a câștigat trofeul în anul 2000, cu albumul “Thinking Of You”, care a urcat, de altfel, pe locul 23 în Top Billboard New Age.

În România, Seda Bağcan va fi acompaniată la pian de faimosul artist turc Dr. Õmer Ōnder, absolvent al Conservatorului de Stat din Turcia, dar și al Facultății de Medicină, domeniu în care s-a specializat și în cadrul unei rezidențe la Viena. Õmer Ōnder este o stea a televiziunii turce, cu peste 15 premii naționale și internaționale câștigate pentru excelență în media. Alături de acesta, la nai va cânta artistul turc Bilgin Canaz. Sunetul, care trebuie să fie la o calitate de excelență pentru acest gen de spectacol, va fi asigurat de tehnicieni turci care și-au testat măiestria atât în spectacole și festivaluri internaționale, cât și în ritualuri tradiționale, cu misterioșii derviși sau alți inițiați sufi contemporani.

Invitat special în acest spectacol este Bilgin Canaz, un artist care a absolvit Conservatorul din Istanbul în anul 1993. A avut multe proiecte, găzduite de TRT Izmir Radio, un insolit proiect hibrid “Sufi from Flamenco”, a realizat coloana sonoră a mai multor producții cinematografice, printre care “Dünden Bugüne Demir Yolları”. Bilgin Canaz a cântat în fața Președintelui Turciei și în fața Reginei Elisabeta a II-a a Angliei, împreună cu compozitorul Can Atlilla.

Seda Bağcan este la treia generație într-o prestigioasă familie de importanți muzicieni. Mătușa ei, Selda Bağcan, un super-star folk al anilor 70, supranumită cândva Joan Baez a Turciei, s-a consacrat ca o voce contestatară, revoluționară, care a schimbat conștiințe și mentalități.

Artista turcoaică a inclus România în turneul de promovare a celui mai recent album, “I AM That I AM”, alături de Macedonia, Bulgaria, Belgia, Japonia, India sau Statele Unite. Turneul a debutat pe 20 septembrie, la Sky Fest, în Africa de Sud, în cadrul unui festival care se desfășoară, în fiecare an, pe o platformă amenajată pe versanții sălbatici ai munților, la 60 de kilometri de orașul Joburg. După ce și-a întâlnit publicul din Johannesbourg și Cape Town, Seda Bağcan a revenit în Europa, pentru o serie de concerte atât în vestul, cât și în estul continentului.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu