Primul joc video in care, in loc de arma, ai un aparat de filmat

Warco este numele primului joc de tip shooter in care jucătorii vor trage imagini în loc să tragă cu arma.

Studioul australian Defiant Development dezvoltă în colaborare cu regizorul Robert Connolly și jurnalistul Tony Maniaty, un joc video care oferă o nouă perspectivă asupra jocurilor de tip shooter.

Warco – prescurtarea de la “war correspondent” – urmărește povestea jurnalistului Jesse DeMarco. Jucătorii vor experimenta procesul de filmare al conflictelor, al intrării în situaţii periculoase, în timp ce sunt înarmați doar cu camera de filmat. Apoi ei vor trebui să-și editeze materialul într-o ştire convingătoare. Scenariile variază de la acțiune explozivă la momente liniștite în care se discută evenimentele de peste zi cu colegii jurnaliști din hotel. Deşi, în principal, este vorba despre a filma acţiunea, Warco este și un joc despre decizii morale într-o lume cu multe nuanțe de gri și despre impactul deciziilor tale.

Scenariile din Warco reflectă recentele evenimente din Orientul Mijlociu și Africa de Nord așa cum ele au fost resimțite în teren de către jurnalistul Tony Maniaty.

(Sursa: Wired)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu