Vis

Marcel Iureș recitând unele dintre poeziile mai puțin cunoscute ale lui Mihai Eminescu.

O înregistrare de pe audiobook-ul Vis, un audiobook care poate fi comandat online de pe site-ul Editurii Casa Radio.

Mihai Eminescu – Vis şi alte treizeci de poeme necunoscute restituite de Petru Creţia, alese şi prezentate de Mircea Cărtărescu, în rostirea lui Marcel Iureș.

“Trebuie să spun că acest disc nu are în nici un fel vocaţia de a fi doar cumpărat de şcoli sau de alte instituţii ca material didactic şi de a fi până la urmă uitat în dulapuri prăfuite. Nu veţi afla în el un instrument de lucru, o ediţie critică, ştiinţifică. Nu trăieşte pe pistele lui argintii un poet «naţional», «important», oficializat şi osificat. Nu veţi auzi aici o voce istoricizată. Şansa acestei ediţii este să fie ascultată şi citită de plăcere, să adăpostească un poet viu, care poate fi încă receptat cu pasiune. Eminescu merită din plin această şansă, care i s-a oferit atât de rar în ultima vreme. Căci, în definitiv, citind un poet, căutăm întotdeauna un om pe care să-l putem înţelege şi iubi.” (Mircea Cărtărescu)

(via Adevărul)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Gabriela

    Minunat!!

  2. Mada

    Frumos, liniștitor!

Adaugă comentariu