Verticalitatea si minciuna

O verticalitate de care ar trebui să dea dovadă toți aceia care astăzi se (auto)definesc ca intelectuali.

Într-unul dintre puținele materiale filmate care îl surpind pe Rudyard Kipling, marele poet și prozator britanic rostește următoarele cuvinte:

“Noi, cei care folosim cuvintele, avem un avantaj distinct față de semenii noștri: noi nu putem spune o minciună. Oricât de mult ne-am dori să facem acest lucru, noi ca bărbați și femei cu educație, nu putem spune o minciună în timp ce ne exercităm atribuțiile. Cu cât mai subtil am încerca să facem asta, cu atât mai sigur am trăda unele aspecte ale adevărului referitoare la viața noastră de până acum”.

Un discurs pe care Kipling l-a rostit în anul 1935 și pe care, în cazul în care doriți, îl puteți citi integral aici. Și, nu în ultimul rând: atunci când aveți puțin timp liber, vă recomand să recitiți Dacă.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu