Viata de apoi a cartilor

Un designer american a găsit o utilizare inedită pentru “cărțile vechi pe care nu și le mai dorește nimeni”.

“Am o obsesie pentru cărți și, firește, lucrez într-un anticariat. Am observat că unele dintre marile cărți, în loc să-și găsească un cămin, ajung să fie aruncate la coșul de gunoi. Am fost atât de tristă încât am decis să le dau o nouă viață.”

Și astfel, Karen Higham a început să cutreiere piețele de vechituri, în căutarea unor cărți pe care alții doreau să le arunce pentru ca apoi, cu răbdare, să le transforme în poșete.

“Am observat că poșeta reprezintă o extindere a personalității celei care o poartă, fapt care mi-a permis să creez câteva obiecte interesante pentru toate călătoriile vieții.”

Un proiect care se aseamănă cu acela al unui designeri lituanieni, dar care, în opinia mea, este mai pe placul “adevăraților cititori”.

Mai multe creații aici.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu