Facebook: asigurare pentru sosetele pierdute

De prin “online” adunate.

Producătorul american de articole vestimentare Betabrand vrea să stopeze pierderile globale de șosete cu ajutorul facebook: toți aceia care își pierd una dintre șosetele cumpărate de la Betabrand – și, știm cu toții, șosetele chiar au năravul de a-și pierde perechea în cele mai misterioase împrejurări – vor primi, grație asigurării pentru șosete – completarea perechii pierdute. Tot ceea ce trebui să facă pentru a fi din nou fericiți este să posteze pe facebook o fotografie amuzantă pe post de “cerere de înlocuire”.

Un matematician american a decriptat un cod Google crezând că participă la o probă de angajare, după ce a primit un e-mail de recrutare de la companie. Zachary Harris a primit un e-mail ciudat de la un recruiter de la Google în care era întrebat dacă îl interesează un job de inginer IT. Din motive de securitate, cheile criptate DKIM (DomainKeys Identified Mail) au o dimensiune de 1024 de biţi, în timp ce mesajul trimis de Google avea o cheie de 512 biţi, foarte usor descifrabilă doar cu ajutorul unor servicii de cloud-computing. Harris a crezut că Google nu poate fi atât de neglijentă şi a presupus că e un test de recrutare pentru a-i verifica abilităţile. El susţine că nu era interesat de job, dar provocarea de a sparge codul l-a intrigat, aşa că a decriptat cheia pe care a folosit-o apoi pentru a trimite mesaje co-fondatorilor Google: un mesaj lui Sergey Brin, în numele lui Larry Page şiun altul lui Larry Page din partea lui Sergey Brin. (via ZF)

Ești în căutarea unor melodii noi pe care să le asculți? This Is My Jam este un soi de rețea socială a iubitorilor de muzică: fiecare utilizator poate încărca melodiile favorite și îi poate urmări pe aceia care încarcă melodii pe gustul său.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu