Un spectacol pentru oameni mari

Tu ești un om mare? Cu întrebarea aceasta vei pleca în minte în urma acestui spectacol.

Scrisă de Sabina Grădinaru, piesa de teatru Poveste pentru oameni mari (regie: Andreea Iacomiță, mișcare scenică: Mihaela Culda) aduce în căsuța noastră de la etaj semne de întrebare, puncte de suspensie și semne de exclamație.

“Ia loc, pune-ți centura… Bine ai venit in creierul meu! Te rog să circuli doar pe partea stângă a emisferei drepte…Când eram mică vroiam să mă fac macara, dar nu s-a putut și am ales să mă fac GEN. Dacă e unul, e GEN, dacă sunt două sau mai multe, sunt GENII… Cine sunt? Ia loc, pune-ţi centura… Lumea mea nu e și Lumea ta!”

Este un spectacol despre neadevărurile pe care ni le asumăm în speranţa de a ne salva, dar care, în final, ajung să distrugă tot ce avem mai valoros. Povestea urmăreşte firul subiectiv al amintirilor unei fete autiste care invită privitorul în interiorul unui Univers simplu şi cinstit, complicat de intenţiile ascunse ale adulţilor. Pe parcursul spectacolului, sunt dezvoltate două planuri ale reprezentării: cel al gândurilor protagonistei şi cel al acţiunilor celor din jurul său. Jocul pe două planuri de receptare are scopul de a potenţa existenţa unui mod disfuncţional în care privim viaţa în general, modul în care “oamenii mari” uită că “Dumnezeu stă ascuns în detalii”. Ochiul personajului central ne conduce prin labirintul evenimentelor unei singure zi din viaţa sa.

„Poveste pentru oameni mari” este o producţie Teatrul de Nisip şi 27zero3 Creative Group și se mai joacă joi, 11 aprilie, la Clubul Țăranului. Sper să se mai tot joace, trebuie să știm cu toții cât de mari suntem.

Alexandra Bujenita

Alexandra Bujenita De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu