“Sunt un impatimit admirator al patrimoniului cultural din Romania”

Mesajul transmis de Prințul Charles al Marii Britanii cu prilejul concertului organizat pentru a marca 60 de ani de la înființarea primei stagiuni estivale de muzică de orgă la Biserica Neagră din Brașov.

“Sunt profund mişcat că m-aţi rugat să transmit un mesaj în cadrul acestui eveniment special şi îmi pare nespus de rău că nu pot fi alături de dumneavoastră în persoană.

Daţi-mi voie să încep prin a vă felicita pentru continuarea unei lungi tradiţii a concertelor estivale de orgă, despre care mi s-a spus că a început acum şaizeci de ani. Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România, din care şi muzica face parte, şi găsesc încurajator faptul că prin aceste concerte de orgă vă menţineti vii tradiţiile muzicale.

Înţeleg că evenimentul din această seară vine în sprijinul proiectului de restaurare a orgii istorice din Rupea şi nu pot decât să mă rog din toata inima să realizaţi ceea ce v-aţi propus. Vă doresc o seară deosebit de frumoasă şi reuşită.”

Concertul are loc în acestă seară (sâmbătă, 4 august), în Piața Sfatului din Brașov.

Înaltă de cinci metri, orga din Rupea este cel mai important instrument muzical transilvănean păstrat din secolul al XVII-lea. Orga a fost renovată și, începând cu luna octombrie, va putea fi auzită în Biserica Neagră, până când lacașul de cult de la Rupea va fi și el restaurat.

(via Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu