Câteva linkuri pentru copiii mici și mari

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

De la școală la Facebook. Nu neapărat în această ordine.

“Bun venit/ Abecedar!/ Auzisem/ Doar de tine,/ Cum arăți/ N-aveam habar,/ Azi te știu/ Și-mi pare bine.”

Vă mai aduceți aminte de prima zi de școală? În cazul în care sunteți amatori de câteva zâmbete nostalgice, găsiți aici o scurtă colecție de poezii pentru prima zi de școală.

Și, dacă tot vorbim despre școală: Ask the Past este un proiect al doctorandului în istorie Elizabeth Archibald, care strânge sfaturi actuale din cărțile medievale. Printre acestea – Cum să te comporți la școală (sfaturi de la 1595), Cum să impresionezi fetele (sfaturi de la 1530), Cum să slăbești (sfaturi din secolul XII) și – se putea altfel? – Cum să te joci cu pisica (sfaturi de la 1658).

Iar dacă am vorbit despre cărți, iată și un test: Ce roman clasic îți descrie cel mai bine viața?.

Revenind la prima zi de școală: mai țineți minte de melodii erau în vogă pe atunci? Ei bine, The Nostalgia Machine vă permite să alegeți anul dorit și va ajută să vi le reamintiți.

Și, în final, un link care poate fi util pentru mulți: vedeți aici la ce pagini ați dat like pe Facebook (și, evident, vedeți dacă nu cumva s-au strecurat și pagini făcute “cadou” de cine știe ce aplicații).

scoala-facebook

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu