STS te va spiona pentru a afla unde iti petreci vacanta

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va monitoriza “în timp real” turiștii cazați în hoteluri și pensiuni.

Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET) este o aplicaţie informatică implementată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului care cuprinde informaţii cu privire la structurile de primire turistice cu funcţiuni de cazare, clasificate, şi care înregistrează în timp real turişti cazaţi în structurile de primire turistice clasificate.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de Guvern elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat.

În momentul în care proiectul va intra în vigoare, structurile de cazare vor fi obligate să asigure la sosirea turiştilor completarea formularului “Fişa de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor”.

Deși SIET este contestat de hotelieri pentru că ar încălca intimitatea turiştilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului afirmă că pe termen mediu şi lung sistemul va crea un impact pozitiv, “în sensul că se va reduce fenomenul de evaziune fiscală prin înregistrarea în timp real a turiştilor” care se cazează în structuri de primire turistice.

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu