Stephen Hawking: Om, Credinta, Dumnezeu

În 1988, fizicianul şi cosmologul Stephen Hawking – paradoxul viu al unei minți supraumane prinse în captivitatea unui trup nefuncțional – a publicat O scurtă istorie a timpului, o carte în care afirma că va ajunge să “cunoască mintea lui Dumnezeu”, prin dezvoltarea unui set de legi ale fizicii care să explice Universul, în ansamblul său. nostru şi în cazul în care a venit de la. O teorie complet nouă care ar fi urmat să răspundă întrebărilor despre natura realității, despre ce înseamnă să fii om și dacă Dumnezeu există.

În 2009, Discovery a realizat documentarul Stephen Hawking and Theory of Everything, încercând să suprindă căutările marelui om de știință. Documentarul, pe care vă invit să îl urmăriți în continuare, comține, pe lângă interviuri Hawking și alți savanți renumiți, demonstrații grafice care să permită înțelegerea unor concepte complexe (de la găuri negre și stringuri, până la misterioasa forță M).

Și, o precizare: în 1988, Hawking spunea că există 50% șanse să finalizeze marea sa Teorie finală până în anul 2000. În 2010, însă, avea să recunoască faptul că o astfel de teorie s-ar putea să nu existe. Dar, în acelați timp, afirma că va putea explica Universul și fără ajutorul acesteia…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu