Poftiti la Cina cea de Taina

Fotografia cu cea mai mare rezoluție din lume îți permite să vezi chiar și cel mai mărunt grăunte de vopsea așternut de Leonardo da Vinci pe Cina cea de Taină.

Imaginea, realizată de HaltaDefinizione, este formată de fapt din 1.677 fotografii diferite care au fost apoi unite într-o imagine care dă un nou sens cuvântului profunzime. Câteva detalii tehnice: pictura lui Leonardo a fost fotografiată timp de nouă ore, iar luminozitatea a fost perfect controlată prin intermediul unui sistem special; imaginea are 16.118.035.591 pixeli (17.2181 x 93.611), ocupă pe hard disk un spațiu mai mare 2 terabytes (2 trilioane de byte!!!) şi are nevoie de 16 gigabyte de memorie ram pentru a putea fi procesată corect, în timp real.

Puteți vedea Cina cea de Taină urmând acest link. Și pe același site, tot la înaltă rezoluție, o serie de alte capodopere. Iar dacă doriți să vedeți cea mai mare fotografie panoramică din lume, ei bine, urmați acest link.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu