Salonul Cartii Livresque, editia a doua

Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque se va desfăşura in perioada 19-22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti.

Salonul Cărţii Livresque va putea fi vizitat zilnic intre orele 10:00 si 18:00, iar intrarea este libera.

Organizat in parteneriat cu British Council, Salonul Cărţii Livresque aşteapta participarea a peste 50 de edituri expozante, care au la dispozitie o suprafaţă de aproximativ 2000 mp.

Întrucât precede ziua de 23 aprilie, când este comemorat cel mai mare dramaturg al lumii, William Shakespeare, Salonul Cartii Livresque va fi gazda unor trupe de teatru care vor surprinde prin originalitatea interpretării şi abordării cunoscutelor piese ale autorului, dar si a unor concursuri de cultura generala despre literatura engleza.

LIVRESQUE aduce, de asemenea, in prim plan Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor prin găzduirea de seminarii şi workshop-uri, campanii de încurajare a lecturii şi de promovare a culturii scrise, atât prin prezenţa unor scriitori consacraţi, cât şi prin descoperirea unor tineri talentaţi, care vor avea astfel şansa de a-şi face cunoscute operele de debut la „Colțul Vorbitorului”, un spatiu special amenajat pentru lansari, dar si pentru evenimente si sesiuni de dezbatere, mese rotunde şi prezentări pe diverse teme de interes atât pentru specialişti, cât şi pentru cei dornici de informare precum ACTA, exportul de cultura, statutul scriitorului roman si multe alte teme de actualitate pentru Romania.

De asemenea, se vor desfasura doua campanii de promovare si sustinere a culturii scrise si de incurajare a lecturii. Este vorba despre campaniile “Doneaza o carte pentru copiii orfani!” deja cunoscuta publicului cititor inca de la prima editie si “Citesti, deci esti cool”, organizata in parteneriat cu British Council.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu