Sa traiesti si sa visezi in Kabul

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Fazilla visează ca atunci când va crește mare să-și reprezinte țara la un concurs internațional. Există însă o problemă: Fazilla este skater. Și traiește în Afganistan.

Skateistan: To Live and Skate Kabul este o poveste reală dintr-un Afghanistan care nu este înfățișat de buletinele de știri.

Un scurtmetraj foarte bine realizat, despre viața a doi tineri skateboarderi din Kabul. Cei doi fac parte din proiectul umanitar Skateistan, prima școală educațională de skateboarding din lume. O școală în cadrul căreia, o echipă internațională de voluntari lucrează cu tineri cu vârste între 5 și 17 ani – un segment de vârstă ocolit de programele umanitare

Într-o ţară ale cărei probleme par să nu își mai găsească sfârșitul, Skateistan este o oază de bucurie și de speranță pentru o copilărie care încearcă să supraviețuiască ruinelor.

Un film despre speranță – în țara în care mulți cred că nu mai există speranță – în regia lui Orlando von Einsiedel.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Cernatescu Maria

    unde poate fi vazut filmul?

    1. E un scurtmetraj de noua minute si este prezentat in cadrul articolului.

Adaugă comentariu