Sa traiesti si sa visezi in Kabul

Fazilla visează ca atunci când va crește mare să-și reprezinte țara la un concurs internațional. Există însă o problemă: Fazilla este skater. Și traiește în Afganistan.

Skateistan: To Live and Skate Kabul este o poveste reală dintr-un Afghanistan care nu este înfățișat de buletinele de știri.

Un scurtmetraj foarte bine realizat, despre viața a doi tineri skateboarderi din Kabul. Cei doi fac parte din proiectul umanitar Skateistan, prima școală educațională de skateboarding din lume. O școală în cadrul căreia, o echipă internațională de voluntari lucrează cu tineri cu vârste între 5 și 17 ani – un segment de vârstă ocolit de programele umanitare

Într-o ţară ale cărei probleme par să nu își mai găsească sfârșitul, Skateistan este o oază de bucurie și de speranță pentru o copilărie care încearcă să supraviețuiască ruinelor.

Un film despre speranță – în țara în care mulți cred că nu mai există speranță – în regia lui Orlando von Einsiedel.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Cernatescu Maria

    unde poate fi vazut filmul?

    1. E un scurtmetraj de noua minute si este prezentat in cadrul articolului.

Adaugă comentariu