Romania: pe primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Informatica

Trei medalii de aur și una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică din acest an.

Cele trei medalii de aur au fost câștigate de Adrian Budau și Alexandru Gavrilă (Liceul Internațional de Informatică București) și de Darius Buhai (Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița), iar medalia de bronz a fost obținută de Ștefan Voroneanu de la Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești. Astfel din punct de vedere al numărului de medalii, România a ocupat primul loc în Uniunea Europeană la Olimpiada Internațională de Informatică 2012, desfășurată în acest an în Italia.

Rareș Buhai

În ceea ce privește clasamentul individual, Johnny Ho din Statele Unite ale Americii a obținut punctajul maxim posibil la toate probele pe care le-a susținut în cadrul Olimpiadei, obținând astfel și primul loc în cadrul competiției. Pe locurile următoare s-au clasat Gennady Korotkevich din Belarus și Yuzhou Gu din China. Din lotul României, Adrian Budau a obținut cel mai mare punctaj, clasându-se pe poziția a șaptea în clasamentul total.

(sursa: Hotnews și Răsunetul)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu