Au început înscrierile la Concursul Național de Scenarii

Concursul Național de Scenarii iniţiat de HBO și derulat în parteneriat cu Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc a ajuns la cea de-a 13-a ediție.

Concursul Național de Scenarii, inițiat de HBO România, în parteneriat cu Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), se va desfășura în perioada 15 februarie – 1 aprilie 2013 și cuprinde trei categorii: lung metraj, scurt metraj – dedicate exclusiv amatorilor – și documentar – unde se pot înscrie deopotrivă amatorii și profesioniștii.

Înscrierile se pot face doar pe site-ul www.hbo.ro/concursscenarii. Ora 11:00 a zilei de 1 aprilie 2013 este ultima dată exactă la care un scenariu se poate înscrie la Concursul Naţional de Scenarii, ediţia 2013.

Concursul Naţional de Scenarii iniţiat de HBO şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc îşi propune să găsească şi să promoveze noi nume în industria românească de film. HBO România are convingerea că TIFF va asigura o bună expunere finaliştilor Concursului Naţional de Scenarii.

Câştigătorii ediţiei 2013 vor beneficia de următoarele premii:

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO – 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile – detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul tiff.ro.

Componenţa juriului celor trei categorii ale Concursului Naţional de Scenarii va fi anunţată la data de 15 martie 2013.

Anunţarea câştigătorilor se va face în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care urmează să se desfăşoare la Cluj în perioada 31 mai – 9 iunie 2013.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu