“Poziția copilului” a câștigat Ursul de Aur la Berlinala 2013

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

“Poziția copilului”, filmul regizat de Călin Peter Netzer, a câștigat marele trofeul al Festivalului Internațional de film de la Berlin.

După ce a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film, “Poziția copilului” a primul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de film de la Berlin, anunță site-ul oficial al Festivalului.

FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) stabilește jurii independente și acordă premii în cadrul tuturor marilor festivaluri de film.

“Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer (după “Maria” – 2003 – și “Medalia de onoare” – 2010). Filmul vorbește cu dramatism, emoție și umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora, făcând, în același timp, o radiografie a “high-class-ului românesc contemporan” și corupției întregului sistem socio-economic din România zilelor noastre.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Repetam ceea ce se intampla adesea cu fiecare creatie culturala cinematografica romaneasca premiata: ne bucuram ca luam premiu. Bine, bine, dar filmul arata ca societatea romaneasca are niste probleme…Ei si ? Mergem mai departe…

    1. Da, e un punct de vedere pe marginea căruia, zic eu, se pot naște o serie de discuții interesante. 🙂

Adaugă comentariu