Rochii transparente

O rochie care devine transparentă atunci când persoana care o poartă are mai multe “interacțiuni sociale”.

Am devenit mai dezinhibați datorită (sau din cauza?) tehnologiei? Astăzi, prin intermediul rețelelor sociale, ne înfățișăm public în moduri care, cu doar o decadă în urmă, ar fi putut fi considerate ofensatoare. Este un subiect despre care am mai discutat pe WebCultura, fie întrebându-ne cum a schimbat facebook femeile, fie glumind pe seama fotografiilor de profil din rețelele sociale. Un lucru este cert: tehnologia ne-a schimbat. Iar designul vestimentar nu are cum să nu țină cont de acest lucru.

Intimacy 2.0 este o rochie creată de Studio Roosegaarde care explorează granițele dintre intimitate și tehnologie. Să presupunem că Intimacy 2.0 este purtată seara, într-un club. La început, pare o rochie normală. Însă cum noaptea este lungă, iar dansând te poti atinge de alte persoane, ceva începe să se petreacă…

Rochia este confecționată din piele și folii senzitive, care se activează la atingere. Pe scurt: cu cât rochia este mai mult atinsă, cu atât devine mai tranparentă. O idee suprizătoare transformată într-o rochie care le va determina pe cele care o poartă să se gândească de două ori înainte de îmbrățișa pe cineva. Sau dimpotrivă. 🙂 Priviți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu