Regăsirea: o emoționantă poveste de viață

Două gemene identice, una din România, cealaltă din Canada, se revăd după 47 de ani.

Uneori, viața me desparte chiar înainte de a ne da seama că suntem apropiați. Așa s-a întâmplat și cu Gina și Asiza Ilicic, două surori gemene care au trăit separat: una în Brașov, cealaltă în București. La vârsta de cinci ani s-au văzut în București. Și au făcut  împreună această fotografie.

Gina-Asiza-2

Coincidență sau nu, este și vârsta de la care Asiza a început să deseneze chipuri feminine.Poate că, undeva în sufletul ei, Asiza simțea că are o soră geamănă… Când Asiza avea 11 ani, familia ei a reușit să fugă din România comunistă și să se stabilească în Canada, în Calgary. Și cum nu știa bine englezește, Asiza se folosea de desenele sale pentru a comunica cu colegii de școală.

În 1986, Asiza a absolvit Alberta College of Art și, cu o diplomă în Design și Comunicare Vizuală s-a angajat ca art director în cadrul agenției de advertising Palmer Jarvis (now DDB). Apoi s-a căsătorit și și-a întemeiat propria familie în Vancouver. În 2002 a început să picteze. Mai întâi ca hobby. Însă, după zece ani a decis că e timpul să își urmeze pasiunea cu toată ființa, așa că astăzi este pictor profesionist.

A aflat abia la 35 de ani că are o soră geamănă. Și abia în 2014, a putut să o revadă. După 47 de ani, Asiza a venit în Brașov pentru a-și revedea sora. Iată filmul întâlnirii lor.

Și, nu în ultimul rând: bucurați-vă cu picturile realizate de Asiza.

Gina-Asiza

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu