Regăsirea: o emoționantă poveste de viață

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Două gemene identice, una din România, cealaltă din Canada, se revăd după 47 de ani.

Uneori, viața me desparte chiar înainte de a ne da seama că suntem apropiați. Așa s-a întâmplat și cu Gina și Asiza Ilicic, două surori gemene care au trăit separat: una în Brașov, cealaltă în București. La vârsta de cinci ani s-au văzut în București. Și au făcut  împreună această fotografie.

Gina-Asiza-2

Coincidență sau nu, este și vârsta de la care Asiza a început să deseneze chipuri feminine.Poate că, undeva în sufletul ei, Asiza simțea că are o soră geamănă… Când Asiza avea 11 ani, familia ei a reușit să fugă din România comunistă și să se stabilească în Canada, în Calgary. Și cum nu știa bine englezește, Asiza se folosea de desenele sale pentru a comunica cu colegii de școală.

În 1986, Asiza a absolvit Alberta College of Art și, cu o diplomă în Design și Comunicare Vizuală s-a angajat ca art director în cadrul agenției de advertising Palmer Jarvis (now DDB). Apoi s-a căsătorit și și-a întemeiat propria familie în Vancouver. În 2002 a început să picteze. Mai întâi ca hobby. Însă, după zece ani a decis că e timpul să își urmeze pasiunea cu toată ființa, așa că astăzi este pictor profesionist.

A aflat abia la 35 de ani că are o soră geamănă. Și abia în 2014, a putut să o revadă. După 47 de ani, Asiza a venit în Brașov pentru a-și revedea sora. Iată filmul întâlnirii lor.

Și, nu în ultimul rând: bucurați-vă cu picturile realizate de Asiza.

Gina-Asiza

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu