Premiera “Requiem. Nu stii nimic despre mine” la Bucuresti

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

JTI anunță premiera mondială “Requiem. Nu știi nimic despre mine” pe 25, 26 și 27 noiembrie, în Bucuresti, la Teatrul Odeon, orele 19.00.

Spectacolul, destinat strângerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie, este creat de artiștii Motoko Hirayama (Japonia) și Răzvan Mazilu (România), pe partitura muzicală “Requiem” a compozitorului Karl Jenkins. Toate fondurile obținute ca urmare a organizării spectacolelor vor fi direcționate către Fondul de Asistență pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundația JTI. Prin organizarea “Requiem. Nu știi nimic despre mine”, JTI România își demonstrează solidaritatea cu locuitorii Japoniei, țara de origine a companiei mamă, Japan Tobacco Inc.

Requiem. Nu știi nimic despre mine” este o poveste despre doi dansatori care nu se cunosc între ei, dar care ajung să se descopere unul pe celălalt. “Requiem”, partitura muzicală semnată de Karl Jenkins,vorbește despre moarte, dar și despre puterea de a renaște. Spectacolul creează, în ultimă instanță, o punte între două lumi unice și complexe, fiecare cu propria istorie încărcată de momente de cumpănă, dar și de renașteri miraculoase.

“Pentru un artist,orice nou proiect este ca o aruncare în gol, în necunoscut. Riști foarte mult, nu știi ce se va întampla, unde vei ajunge. Mi se pare interesant că eu și Motoko vom lucra la distanță. Este una dintre provocările spectacolului. Acum începem să ne tatonăm, să ne cunoaștem. Pornim de fapt povestea de la o imagine a doi dansatori aflați la o audiție. Nu se cunosc, pentru că vin din colțuri de lume diferite, fiecare cu propriile senzații, sentimente, spaime. Am avut prilejul de a merge de cinci ori în Japonia. E o țară fabuloasă, cu totul specială. Într-una dintre aceste ocazii, am putut s-o văd pe Motoko dansând, într-un solo de trei minute. A fost suficient ca să mă impresioneze și ca s-o țin minte”, declară Răzvan Mazilu.

Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafă și profesor asociat al Universității din Tsukuba, este una din figurile marcante ale dansului și coregrafiei din țara ei natală, unde a câștigat nenumărate premii importante. Pe plan internațional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanți de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balsoi și a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Răzvan Mazilu e artistul complet, care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan și a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate și montate în contexte internaționale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri și ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Biletele pot fi achiziționate la agențiile teatrale și în rețeaua Eventim, la magazinele Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Humanitas, Cărturești și online pe eventim.ro. Donatiile se pot face în contul RO89INGB0001000132318965, deschis la ING Bank, SucursalaBucurești.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul spectacolului – danceforjapan.ro – sau pe pagina de Facebook a spectacolului.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu