Portretul unui artist realizat din 13.138 de zaruri

“Viața este un joc de zaruri”

Artistul canadian Tobias Wong a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 35 de ani. A trăit exact 13.138 de zile. În semn de omagiu, Frederick McSwain, prietenul său, a creat un imens portret al lui Wong, utilizând 13.138 de zaruri.

“Ideea în sine subliniază neprevăzutul vieții. Fiecare decizie pe care o luăm și fiecare lucru pe care îl facem în viață, definește cine suntem cu adevărat.”

Instalația lui Frederick McSwain este expusă în galeria R’Pure din New York, în cadrul expoziției omagiale dedicate lui Wong. Zarurile au fost așezate pe podea, în rânduri de câte 361 de bucăți, fără a se folosi vreun adeziv.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] “Artistul canadian Tobias Wong a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 35 de ani. A trăit exact 13.138 de zile. În semn de omagiu, Frederick McSwain, prietenul său, a creat un imens portret al lui Wong, utilizând 13.138 de zaruri. Ideea în sine subliniază neprevăzutul vieții. Fiecare decizie pe care o luăm și fiecare lucru pe care îl facem în viață, definește cine suntem cu adevarat.” ( Portretul unui artist) […]

Adaugă comentariu