Imagini exceptionale ale eruptiei vulcanului islandez

Regizorul Jon Gustafsson a filmat din elicopter erupția vulcanului islandez Grimsvoetn. Iar imaginile sunt excepționale.

“În data de 21 mai, vulcanul Grimsvoetn – aflat sub ghețarul Vatnajoekull, cel mai mare ghețar al Islandei – a erupt. Regizorul Jon Gustafsson a ajuns acolo, cu un elicopter, la 90 de minute de la începutul erupției.

Erupţia arăta magnific în lumina apusului de soare. După ce am aterizat la cinci mile distanţă de crater, aerul rece al ghețarului ne-a lovit ca un camion. Am încercat să lucrez afara, dar a durat doar câteva minute. Pilot Reynir Petursson, nu a vrut să stâm pe sol prea mult timp, deoarece viteza vântului şi căderile de cenuşă erau imprevizibile. În plus, lumina naturală avea să dispară şi avea nevoie de un punct de reper vizual, un lucru dificil de obținut pe un gheţar alb.”

(Sursa foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu