Pecha Kucha Night Bucuresti

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Știți ce este Pecha Kucha? Dar știați că există PechaKucha Night București?

Pecha Kucha sau PechaKucha Night reprezintă un format prin care fiecare îşi prezintă activitatea (de creaţie) într-un mod accesibil şi informal. Acesta a fost iniţiat la Tokyo în anul 2003, de către Astrid Klein şi Mark Dytham de la Klein Dytham Architecutre (KDa), ca un spaţiu pentru tinerii designeri.

Ideea din spatele Pecha Kucha (pronuntat peh-chak-cha) este de a păstra prezentările concise, nivelul interesului ridicat şi să permită cât mai multor prezentatori să îşi împărtăşească ideile în cursul aceleiaşi seri. De aceea a fost creat formatul 20×20 al Pecha Kucha: fiecărui prezentator îi este permisă o succesiune de 20 de imagini, fiecare afişată pentru 20 de secunde.  Aceasta echivalează cu 6 minute și 40 de secunde petrecute pe scenă înainte ca următorul prezentator să intre in rol. Fiecare eveniment are în mod obișnuit 14 prezentatori.”

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, lucrurile sunt explicate pe îndelete pe site-ul PechaKucha Night București. Și de ce vorbesc abia astăzi despre Pecha Kucha? Pentru că cea de a cincea ediție a PechaKucha Night București are loc în data de 24 mai, de la ora 18:30, la MNAC. Și pentru că, în cadrul acesteia se va vorbi despre “Hala Matache, un simbol al distrugerilor de patrimoniu. Realitate și perspective”. Și, nu în ultimul rând, pentru că la această ediție vor participa și voluntarii de la Ascensorul cultural. Care vor prezenta… Ascensorul cultural!

Iar după prezentare, miercuri mai exact, Ascensorul cultural se mută la Bookfest, unde va participa la o întâlnire-dezbatere pe tema voluntariatului în cultură. Întâlnirea face parte din programul organizat de Centrul pentru Pregătire Profesională în Cultură în pavilionul 17 (C5) şi se va desfăşura miercuri, 25 mai, între orele 18.00 – 19.00, în Cafeneaua literară Lavazza. Vor participa Angelica Iacob, consultant Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Roxana Turcu, coordonator programe în cadrul Asociaţiei A.R.T. Fusion, Adina Dragu, coordonator proiecte în cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, Horia Alexandru Frunză, coordonator Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, voluntari.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu