La joaca, prin cautarile Google

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Ce legătură există între Marcel Iureș, Amza Pellea și Monica Bârlădeanu?

Probabil, cei mai mulți dintre aceia care citesc aceste rânduri au auzit deja despre cele șase grade de separare, teoria conform căreia oricare două persoane de pe planetă sunt separate, în medie, de nu mai mult de șase cunoștințe intermediare. Și, la fel de probabil, unii au auzit și despre cele șase grade ale lui Kevin Bacon, un mic joc pornit între actorii americani care, după ce Bacon a afirmat că a colaborat cu toți actorii de la Hollywood, au parodiat teoria gradelor de separare, încercând să demonstreze că de la orice actor american se poate ajunge la Kevin Bacon prin intermediul a cel mult șase filme. Jocul a căpătat treptat amploare și, recent, Google l-a introdus în căutările sale.

Astfel, dacă veți tasta în motorul de căutare Bacon number + nume și prenumele unui actor, Google vă va arăta cum se înrudește acesta cu Kevin Bacon. Firesc, lucrurile merg foarte bine cu actorii americani (și personalitățile care au apărut în filme). Însă, jucându-ne, am descoperit că pot fi descoperite relații de rudenie și cu actori români. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu