Nunta de argint

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Zâmbind liniștiți că băiatul nostru și tânăra lui soție sunt fericiți în luna lor de miere din Santorini, am invitat-o pe draga mea soție la micul nostru restaurant pentru a sărbători nunta noastră de argint.

Mica cină de la restaurant a fost perfectă. Odată cu apariția primelor stele din noapte și a ultimului clinchet de cristal al cupelor de șampanie, ne-am îndreptat încet, visători, către casă. Odată ajunși acasă, ENEL-ul ne-a făcut o surpriză, oprind lumina în tot cartierul. Ne-am zâmbind unul altuia ca de o glumă bună și am început să ne pregătim de culcare.

“Auzi, dragă, îmi zice jumătatea din dormitor, ia tu o lumânare din sufragerie și vino cu ea aici, aș mai citi un pic, că doar nu ne-om culca odată cu găinile…” În sufragerie ținem câteva din cadourile de la nunta copiilor, pe care încă nu și le-au dus la casa lor. Am vrut inițial să iau lumânarea de la nuntă, dar mi se părea prea butucunoasă, așa încât m-am reorienta spre o lumânare mică și de formă sferică. Lumânarea era nouă, adăpostită într-o cutie colorată pe care scria ceva în germană, chiar dacă într-un colț scria clar Made in China, în fine…

Odată ajuns în dormitor, aprind lumânarea și o las pe draga mea să buchisească ce scrie pe cutie în limba lui Goethe. “I-auzi, dragă, îmi spune ea, cică lumânarea asta e erotische massagen fur die fube, adică e bună pentru masaj la picioare.” Am lăsat lumânarea să ardă un vreme și pe urma cu ceara rezultată, eu am masat-o pe picioare și coapse, iar ea pe mine pe spate și la umeri.

Acum ori de la șampania băuta la cârciumă, ori de la fumul lumânării ne-am cam “încălzit” amândoi. Sincer nu știu ce or fi făcut copiii în Santorini noaptea, dar aici în Crângași a fost sigur o noapte fierbinte, o a doua lună de miere, ce mai! Am apucat să adormim pe la 4 dimineața. Numai că ori o fi fost de la fumul lumânării, ori de la masajul ăla cu ceara, important e că după o oră de foială în pat m-am dus la bucătărie să caut o pastilă contra durerilor de cap.

Nevasta m-a auzit cum cotrobăiam prin sertarul cu medicamente după Tador, Sanidor sau Antinevralgic, și ca să încetez gălăgia și bombăneala m-a trimis să caut tot prin cadourile de la nunta copiilor, unde nu știu cine le-a adus niște pastile nemțești nemaipomenite din Suedia. Am închis sertarul și m-am îndreptat către vraful de cadouri din sufragerie. În clarobscurul dimineții am găsit cu mâna o cutie de pastile românești, nu nemțești. Bune și astea, mi-am zis în gând, și am plecat să-mi umplu un pahar cu apă.

M-am întors în dormitor după ce am înghițit două pastile de Brânca Ursului.

Nunta-de-argint

Valeriu Roman

Valeriu Roman De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu