Teoria bretonului

Accident cu urmări catastrofale într-o școală din Fălticeni: bretonul unui elev din clasa a VI-a a acroșat foarfeca profesoarei de fizică. Au fost înregistrate victime în ambele tabere.

Seacă, știrea sună după cum urmează:

26 septembrie 2014. Părintele unui elev din clasa a VI-a de la Școala “Ion Irimescu” din Fălticeni a depus o sesizare la Inspectoratul Școlar Județean în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruș, director adjunct al școlii, a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său din cauză că ar fi fost prea lung.

În timp ce profesoara că în Regulamentul de ordine interioară al școlii – regulament aprobat în Comitetul de Părinți – este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime și că anterior le atrăsese atenția elevilor să respecte această prevedere a regulamentului, părinții “victimei” susțin că băiatul s-ar fi tuns și și-ar fi scurtat bretonul, însă, cu toate acestea, profesoara s-a declarat nemulțumită. Și a acționat direct și decisiv.

Iar de aici, valuri întregi de statusuri au prins a mătura Facebook-ul, părând să amenințe chiar și zulufii domnului Zuckerberg: în timp ce unii: în timp ce unii susțin că unde-i lege nu-i tocmeală, iar Regulamentul unei școli trebuie respectat de toată lumea, alții susțin cauza dela celebrului “breton de Fălticeni”, ale cărui fotografii before and after sunt pe cale a devine principala atracție turistică a orașului.

Iată, pe scurt, concluziile noastre:

1. Străbunii aveau perfectă dreptate atunci când spuneau că “bretonul scurtat, foarfeca nu-l taie”;
2. Nu există elevi care să nu fie transformați de școală, există doar foarfeci neascuțite;
3. Nu există profesori plătiți insuficient, există doar profesori care refuză și postul de frizeri;
4. Principiul I al mecanicii, corolarul Fălticeni (principiul inerției bretoniene): orice breton își menține starea de repaus atât timp cât elevul care-l poartă nu merge la școală;
5. Un copil care nu merge la școală va fi ca vai de capul lui, un copil care merge la școală va fi ca vai de bretonul lui;
6. Nu pomeni de Einstein în fața frizerului: profesorul tău de fizică ar putea să se declare nemulțumit de cum te-ai tuns;
7. Dacă un elevul nu vede viitorul luminos de vină e numai bretonul.

foarfeca

(sursa: Mediafax)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu