Teoria bretonului

Accident cu urmări catastrofale într-o școală din Fălticeni: bretonul unui elev din clasa a VI-a a acroșat foarfeca profesoarei de fizică. Au fost înregistrate victime în ambele tabere.

Seacă, știrea sună după cum urmează:

26 septembrie 2014. Părintele unui elev din clasa a VI-a de la Școala “Ion Irimescu” din Fălticeni a depus o sesizare la Inspectoratul Școlar Județean în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruș, director adjunct al școlii, a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său din cauză că ar fi fost prea lung.

În timp ce profesoara că în Regulamentul de ordine interioară al școlii – regulament aprobat în Comitetul de Părinți – este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime și că anterior le atrăsese atenția elevilor să respecte această prevedere a regulamentului, părinții “victimei” susțin că băiatul s-ar fi tuns și și-ar fi scurtat bretonul, însă, cu toate acestea, profesoara s-a declarat nemulțumită. Și a acționat direct și decisiv.

Iar de aici, valuri întregi de statusuri au prins a mătura Facebook-ul, părând să amenințe chiar și zulufii domnului Zuckerberg: în timp ce unii: în timp ce unii susțin că unde-i lege nu-i tocmeală, iar Regulamentul unei școli trebuie respectat de toată lumea, alții susțin cauza dela celebrului “breton de Fălticeni”, ale cărui fotografii before and after sunt pe cale a devine principala atracție turistică a orașului.

Iată, pe scurt, concluziile noastre:

1. Străbunii aveau perfectă dreptate atunci când spuneau că “bretonul scurtat, foarfeca nu-l taie”;
2. Nu există elevi care să nu fie transformați de școală, există doar foarfeci neascuțite;
3. Nu există profesori plătiți insuficient, există doar profesori care refuză și postul de frizeri;
4. Principiul I al mecanicii, corolarul Fălticeni (principiul inerției bretoniene): orice breton își menține starea de repaus atât timp cât elevul care-l poartă nu merge la școală;
5. Un copil care nu merge la școală va fi ca vai de capul lui, un copil care merge la școală va fi ca vai de bretonul lui;
6. Nu pomeni de Einstein în fața frizerului: profesorul tău de fizică ar putea să se declare nemulțumit de cum te-ai tuns;
7. Dacă un elevul nu vede viitorul luminos de vină e numai bretonul.

foarfeca

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu