Noaptea Culturală Germană

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Vino pe 6 decembrie la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Pitar Moș 7-13 la Noaptea Culturală Germană și convinge-te că Moș Nicolae există.

Cu siguranță cunoști povestea lui Moș Nicolae, care împarte dulciuri și jucării celor ce au fost cuminți și nuielușe celor neascultători. Ei bine, anul acesta Moșul vă pregătește tuturor un cadou original: o călătorie către tărâmurile îndepărtate ale Germaniei, Austriei și Elveției, fără niciun bilet de avion. Cum este posibil? Vino pe 6 decembrie la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Pitar Moș 7-13 la Noaptea Culturală Germană și convinge-te că Moș Nicolae există.

Asociația Studenților de la Limbi Străine (ASLS), cu sprijinul Departamentului de Limbi Germanice al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și studenților din anul doi de la Filologie Germană te invită să evadezi pentru o noapte din rutina cotidiană și să te lași purtat pe acorduri de vioară și colinde germane pe meleaguri de poveste. Te așteptăm începând cu orele 19:00 la deschiderea oficială a evenimentului, la care ți-am pregătit o mică surpriză care cu siguranță te va introduce în atmosfera ce va pluti pe holurile facultății de-a lungul întregii nopți. Te așteaptă apoi o prelegere despre literatura germană barocă și o discuție interesantă cu scriitorul Wolfram – Malte Fues sosit special din Elveția. Dacă ești îndemânatic, sau doar vrei să te distrezi, ești invitatul nostru la workshopurile de confecționat coronițe de Advent și podoabe de brad din materiale reciclabile. Între timp te așteptăm cu bunătăți germane, austriece și elvețiene la bufetul deschis pe tot parcursul nopții.

Te-ai gândit vreodată ce caracterizează de fapt poporul german? Te invităm la sceneta “Tipic german” ca să afli lucruri noi despre acest subiect și, bineînțeles, să te amuzi copios. Ți-am pregătit de asemenea și multe alte jocuri, karaoke, tombolă și concurs de cultură germană, dar și curs de limbă pentru începători și cele mai bune filme germane care vor rula pe tot parcursul nopții, până la primul metrou la ora 5:00 dimineața.

Însă nu ți-am dezvăluit totul, căci Noaptea Culturală Germană te așteaptă cu multe alte surprize. Deci ce mai aștepți? Vino pe 6 decembrie, la ora 19:00 la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de pe strada Pitar Moș 7-13 ca să le descoperi. După cum ar spune Goethe: “Und die Nacht hat ihre Lust…”

Te așteptăm cu drag! Intrarea este liberă.

Proiect realizat cu sprijinul DAAD, Rodbun, Anima Castle și First Copy.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu