Ne arde istoria

“În iunie 1990, regimul politic de la acea vreme a emis un act normativ, apreciindu-se că terenul este proprietatea statului și o parte din acesta trebuie eliberat de unele construcții, conform “Planului de sistematizare a municipiului București”, în baza unui decret din anii ’80. De fapt, terenul cu o suprafata de 4,7 hectare devenise interesant pentru afaceriștii apăruți peste noapte.” (Realitatea)

Mai multe fotografii pe pagina de facebook a lui Șerban Constantin.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Priviti fotografiile cu incendiu si va veti da seama ce constructie imensa,dar mai ales ce gradini frumoase erau in interiorul curtii.Istorie care in loc sa produca serioase venituri printr-un turism istoric, este distrusa cine stie pentru ce alte interese. Aici a functionat pana in 1990, “Prima moara cu abur din Europa”, pentru aducerea cazanului pentru producerea aburului, de la Ankara la Bucuresti, au fost nevoie de caretrase de boi si repararea a peste 1000 de poduri.

    1. Dreea

      Incendiul acesta este cu siguranta plantat si nu “izbucnit”.Nu stiau cum sa elibereze spatiul acela sa mai scoata ceva bani construind ceva..

Adaugă comentariu