Lutierul

“În cele din urmă nu soarta decide, ci eu decid. Asta e tot.”

Lutierul este un minunat film realizat de Matei Pleșa, tânărul regizor care, între altele, a realizat și scurtmetrajul Micii meșteșugari. Un film care ni-l prezintă pe clujeanul Janos Markus Barbarossa, “unul dintre cei mai importanti si cunoscuti oameni din domeniul instrumentelor muzicale”.

“Omul dacă vrea să lucreze cât mai bine trebuie să-și facă de unul singur și sculele. (…)Tot ce fac încerc să fac cu pasiune. (…)Am elevi, deja destui de mulți, cam peste tot în lume. Și sper că unul – sau poate mai mulți – va duce mai departe și munca mea.”

Și cum Matei Pleșa este și un foarte talentat fotograf, vă invit să vedeți pe site-ul său o serie de fotografii realizate în timpul filmărilor cu Markus Barbarossa. Și, nu în ultimul rând, vă invit să-l susțineți “cu un like” în cadrul concursului Photo Romania Festival 2012.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu