Micii mestesugari

Un tânăr și foarte talentat regizor clujean își propune să documenteze meseriile uitate ale României.

Micii meșteșugari, proiectul regizorului Matei Pleșa, este un proiect despre pasiune, meșteșug, “ne-uitare” și, mai ales, despre sufletul românesc. Pentru că știința meșteșugului și pasiunea pentru lucrul bine făcut au fost printre lucrurile care ne-au definit cel mai bine ca nație. Și spun “au fost”, pentru că astăzi, pe banda rulantă a populismului, ele sunt devorate – cu tacita și vinovata noastră îngăduință – de non-valorile patriotarde.

Micii Meșteșugari își propune să promoveze vechile meserii și valorile tradiționale românești. Să ni le reamintească și să ne readucă aminte să le prețuim. Iată episodul-pilot.

Iar dacă v-a placut ce ați văzut, dați și altora de veste (site-ul lui Matei Pleșa este acesta, iar contul de facebook este acesta). Poate astfel se vor găsi și câțiva sponsori care vor fi bineveniți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu