Micii mestesugari

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un tânăr și foarte talentat regizor clujean își propune să documenteze meseriile uitate ale României.

Micii meșteșugari, proiectul regizorului Matei Pleșa, este un proiect despre pasiune, meșteșug, “ne-uitare” și, mai ales, despre sufletul românesc. Pentru că știința meșteșugului și pasiunea pentru lucrul bine făcut au fost printre lucrurile care ne-au definit cel mai bine ca nație. Și spun “au fost”, pentru că astăzi, pe banda rulantă a populismului, ele sunt devorate – cu tacita și vinovata noastră îngăduință – de non-valorile patriotarde.

Micii Meșteșugari își propune să promoveze vechile meserii și valorile tradiționale românești. Să ni le reamintească și să ne readucă aminte să le prețuim. Iată episodul-pilot.

Iar dacă v-a placut ce ați văzut, dați și altora de veste (site-ul lui Matei Pleșa este acesta, iar contul de facebook este acesta). Poate astfel se vor găsi și câțiva sponsori care vor fi bineveniți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu